Gezondheid!

Esina rilt als ze zich uitkleedt. Ik zie kippenvel over haar hele lijf.
‘Ach liefste, heb je het zo koud. Kom in mijn armen, dan wrijf ik je lekker warm.’
‘Ik vind het eigenlijk wel eng, Ton. Je doet toch wel voorzichtig met dat scheermes?’ pruilt ze terwijl ze zich tegen me aan vlijt. 

Een poosje geleden kreeg Esina een brief van tante Lil met de waarschuwing dat zij tijdens de eerste volle maan in juli een weerwolvin zou worden.
Tante Lil, op zijn zachtst gezegd een buitenbeentje in de familie, had een grote interesse voor het occulte. Ze verraste menigeen met bijzondere uitspraken. Even bijzonder was het, dat haar voorspellingen vaak uitkwamen.
Daarom had Esina deze waarschuwing serieus genomen. Zij was echt van plan de raad van tante Lil op te volgen, zodat ze niet blijvend in een weerwolvin zou veranderen. 

Esina en ik waren volgens tante Lils instructies afgereisd naar de westkust van Ierland. De waardin van de eenvoudige Inn waar wij logeerden, was bereid deze avond met ons mee te gaan naar het strand. Volgens de aanwijzingen moest een vrouw met rood, krullend haar deelnemen aan het ritueel. 

In het licht van de volle maan lees ik de brief nog eens en pak alvast de scheerspullen. Ik strijk Esina zachtjes over haar haar en laat mijn handen langzaam afdalen. Bij haar borsten voel ik de eerste donshaartjes al door haar huid komen.
‘This is the moment, let’s do it now!’ zeg ik tegen de roodharige vrouw.
In een mum van tijd smeren wij Esina helemaal in met scheerschuim, waarna ik snel en teder de opkomende haargroei wegscheer. Gelukkig ben ik daarmee net voor twaalf uur klaar.
Nadat Esina zich in de oceaan heeft afgespoeld, vieren we het succesvol tegengaan van volledige transformatie met veel Guiness. Slàinthe!