Dankwoord

Johanna Müller stond als schrijfcoach onbedoeld aan de wieg van ‘Joop en Arie.’ Zij liet met haar opdracht forumleden van Schrijven Online een warme brief schrijven aan een bewoner van een verzorgingshuis, opdat deze zich niet vergeten zou voelen ondanks het destijds geldende bezoekverbod.

Na een onschuldig grapje op het schrijversforum – Oom Joop schreef als reactie op het verhaal een brief terug aan zijn nichtje Fien – ontstond spontaan een estafette, waarin de basis voor ‘Joop en Arie’ werd gelegd.
Gaandeweg groeide het aantal woorden en ontstond het idee het uit te geven. We zochten contact met Mili van Veegh en Marc Kerkhofs, samen Hostwriters. Zij zagen potentie in ons verhaal. Met hun feedback en redactionele, taalkundige en andere waardevolle adviezen schreven we Joop en Arie uit tot een serieus manuscript. Voor hun hulp en ondersteuning willen we ze hartelijk bedanken.

Een woord van dank ook voor Johanna Müller, Jacob Bergsma en Aad van Vliet. Zij namen hun rol als proeflezers serieus en vlooiden ons manuscript grondig door. Ze deden ons suggesties en tips aan de hand die ons verhaal aan kracht deden winnen, waarmee wij het met schaven en polijsten konden afronden tot het boek dat nu voor u ligt.

Tot slot zijn wij onze partners en gezinsleden dankbaar dat zij ons in het afgelopen anderhalf jaar met ‘Joop en Arie’ wilden delen.

Yvonne Kapteijns en Ton Badhemd