Archief

2023

SOL
525

Wandeling

We wandelen over de zonnige Brabantse heide. De uitnodiging hiervoor aanvaardde je als vanzelfsprekend en je houdt zonder terughoudendheid mijn hand vast. Ons gesprek verloopt vlotjes, jouw bijdrage b... lees meer..

SOL
550

Vriendendienst

Louise checkt haar berichten. Nog steeds geen reactie van Jelle, terwijl ze toch al anderhalf uur geleden heeft geappt dat ze is geland.Voor haar stopt een donkerblauwe Audi, de claxon klinkt en ze ho... lees meer..

55W
542

Trouw

Mijn sterkste kant is niet het in stand houden van een relatie.Vraag het maar aan alle vrouwen met wie ik ooit iets had, zowel voor als tijdens mijn huwelijk. Ik ken maar één persoon die daar ongelofe... lees meer..

SOL
526

Schors

Na veel gedram van Josien ruim ik vandaag mijn studeerkamer op.Onder uit de boekenkast pak ik een schoenendoos met oude spulletjes.Ansichtkaarten, toegangsbewijzen, een wegenkaart van Europa met gemar... lees meer..

SOL
275

Concentratie

Al sinds mijn middagboterham staart een lege pagina mij aan vanaf het beeldscherm, de cursor een rusteloos uitroepteken dat mijn ledigheid bespot.Ik zucht; waarover zal ik deze week schrijven?In Mijn ... lees meer..

SOL
245

Gorby

Dagelijks maak ik met mijn hond een lange wandeling, die steevast eindigt in het park.Sinds een paar maanden zie ik daar bij een bankje een roos liggen. Een grote, rode roos, soms nog half in de knop.... lees meer..

Poëzie
261

Charlotte

Charlotte, een vrouw uit Boertange,Die zat wegens diefstal gevangen.Haar man, genaamd Nick,Zond haar een dickpic.Dat maakte haar gek van verlangen. Maar Charlotte, zij uit Boertange, Was heus niet v... lees meer..

SOL
280

Woordoverlap

Binnenzakkenwasser: onuitgesproken mening over een onaangenaam persoon.Tepelhofmakerij: een vrouw versieren door haar te complimenteren met (een specifiek deel van) haar lichaam.Kabelbaanbrekend: 1. h... lees meer..

SOL
419

Mijn opa

Drie jaar geleden verhuisden mijn opa en oma naar De Schemering. Vanwege de verzorging van oma konden ze niet langer thuis blijven wonen.Na oma’s overlijden, vorig jaar, kreeg opa een andere kamer.Ik ... lees meer..

SOL
488

Walk this way

Haar arm heeft de mijne in een stevige houdgreep en ze leunt zwaar op mij. Ik voel schokkerige bewegingen.Ik draai mijn hoofd naar rechts, geef een knipoog.‘Je doet het goed Syl, je gaat met sprongen ... lees meer..

SOL
480

Nabijheid

Het is alsof ik uit een diepe slaap kom. Mijn lichaam voel ik nauwelijks. Met moeite krijg ik mijn oogleden open. In het schemerduister zie ik voor me een egale muur met een crucifix en rechts gordijn... lees meer..

SOL
473

Nieuwe start

Bij mijn aanstellingsbrief zat de uitnodiging voor een ontmoeting met de heer De Ruijter op de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Op 1 januari begint mijn loopbaan als docent Engels op dit stati... lees meer..

Resultaten 1 - 12 van 12

Recente Artikelen

Archief