Archief

2022

Overig
579

Lunch

‘Schat, je moet nu echt gaan liggen. Je moet het rustig aan doen van de specialist en ik voel me verantwoordelijk. Dat snap je toch wel?’In haar ogen bespeur ik geen greintje van die verantwoordelijkh... lees meer..

SOL
583

Afspraak met de uitgever

Je kent die foto’s in reisgidsen vast wel. Zonovergoten hagelwitte stranden aan een azuurblauwe oceaan, palmen wiegend op de maat van een lichte bries. Houten keten doen dienst als bar en restaurant, ... lees meer..

SOL
666

Furie

De klootzak!Ik plof neer aan de keukentafel. In het vage schijnsel van de straatlantaarn zie ik een aangebroken wijnfles op het aanrecht staan. Die grijp ik bij zijn hals en pak meteen wat ernaast sta... lees meer..

SOL
752

Ans

Ze kijkt op de klok en beëindigt het telefoongesprek met haar vriendin.‘Over een half uur komt Jacob van zijn werk, ik moet de keuken in. Daag.’Ze maakt het eten klaar, zet de pannen op het fornuis en... lees meer..

SOL
681

Afspraak

De aanwijzingen in de app sturen mij naar een afgelegen parkeerterreintje in het oude stationskwartier. Sinds eind vorige eeuw heeft de tijd hier geen gelijke tred kunnen houden met de oprukkende voor... lees meer..

SOL
798

Miesje

Op de lagere school kwam er een nieuw meisje bij mij in de tweede klas. In haar moederland spraken ze bijna net zoals wij, maar dan een beetje gek. Dat heette Vlaams.We speelden altijd samen.Ze vertel... lees meer..

SOL
669

Gisela

Gisela geniet op mijn gazon van het zomerweer.‘Je blijft toch wel eten?’ vraag ik. ‘De bubbels staan koud en een salade is zo gemaakt.’‘Klinkt verleidelijk. Pas maar op, straks blijf ik nog plakken.’A... lees meer..

Overig
725

Weekend

Langzaam word ik wakker. Ik lig op mijn zij onder het donzen dekbed, lepeltje-lepeltje tegen Esina aan. Het voelt als een warme cocon.Mijn ogen houd ik dicht.Haar hoofd rust op mijn rechterarm die met... lees meer..

SOL
733

Agneta

In de bibliotheek lever ik de geleende DVD in bij de balie.De vrouw voor mij draagt een lange, veelkleurige wollen jas. Wilde krullen komen onder haar gehaakte paarse muts vandaan. Ze vraagt de biblio... lees meer..

Resultaten 1 - 9 van 9

Recente Artikelen

Archief