Archief

2020

SOL
1148

De lucht in?

Vorig jaar zat ik met mijn broertjes in een doosje en ze vergaten mij als enige eruit te halen. Toen ze me vonden, bewaarden ze me voor dit jaar.Ik zag wel wat er met mijn broertjes gebeurde. Zij werd... lees meer..

SOL
1197

Cathy

De zon doet vroeg zijn best dit jaar. Op het lege terras ga ik naast de cafédeur zitten.Cathy is er nog niet, ik bestel alvast een biertje.Als mijn tweede glas voor me staat, krijg ik een appje.Ben wa... lees meer..

SOL
1178

Spanning

In de supermarkt trekt een vrouw mijn aandacht. Ze ziet er verzorgd uit en lijkt me aan de goede kant van de veertig. Met haar rode mantel, voorzien van een witte kraag, is ze op haar kerstbest geklee... lees meer..

SOL
1152

Oek

Ik zit op de bank naast Oek. Dat is mijn vriend en hij is altijd bij mij, net zo lang als ik oud ben. Dat is zeker wel tien weken. Het kan ook meer dan tweehonderd jaar zijn. Ik weet niet alles.Oek zi... lees meer..

SOL
1206

Pa leeft voort

Gezamenlijk tillen ze de kist uit de grote zwarte stationwagen op de baar.Zijn medewerkers kijken Bol vragend aan; hebben ze het door?Bol kijkt voor zich uit en op zijn teken begeleiden ze de kist met... lees meer..

SOL
1188

Terugval

Het is rustig in het bos op deze zondag in oktober.Wij komen graag in deze groene oase genieten van de stilte en de boslucht. Bella vermaakt zich er prima; ze speelt met stokken, jaagt op konijnen en ... lees meer..

SOL
1211

Zoon

Papa duwt mij keihard voor zich uit.Ik zit voorovergebogen op mijn knieën.Het karretje dat hij heeft gemaakt van een paar planken en het onderstel van een kinderwagen dendert onder mij over de stoepte... lees meer..

Overig
1228

Ramptoerist

Kijk, daar is die aardige vrouw weer.Ze komt hier altijd haar boterhammetje opeten.Ik ga dan naast haar zitten en laat een langgerekt ‘miauw’ horen. Ze geeft me stukjes worst van haar boterham. Ze pra... lees meer..

Overig
1109

Maaike

Als ik Tamara bij haar school heb afgezet, pak ik de brief die op mijn ontbijtbordje  lag. Ik moest me beheersen toen ik hem las. Tamara mocht niets merken.  Lieve Jeroen, je was altijd goed voor mij... lees meer..

SOL
1455

Camping

Half twaalf. Gert komt zijn tentje uit en gaat de voortent van zijn ouders binnen. O, ze zijn er niet. Zeker boodschappen doen of zo.Op het aanrecht in de caravan ligt een briefje. Gert, we zijn naar... lees meer..

SOL
1366

Spijt

Mijn Dolf was gewoonweg super!Zijn liefde voor mij was grenzeloos. Hij gaf me altijd attenties en strooide met complimentjes. Hij was mijn prins op het witte paard.Na ons eerste afspraakje bracht hij ... lees meer..

SOL
1408

Tot de dood ons scheidt

Ik loop naar de portiersloge. Ik moet het toch proberen. Al is het maar voor één keer.‘Petrus, ik wil je wat vragen.’‘Wat is er, mijn kind?’‘Ik zou graag terug willen, voor heel even.’‘Waarom zou je d... lees meer..

SOL
1404

Pijn

Iedereen wil me hebben, vasthouden.Er wordt aan me getrokken, van twee kanten.Er wordt om me gevochten.Ze gooien met me. Gelukkig heb ik meestal een zachte landing. In de kussens van de bank of iemand... lees meer..

Overig
1458

Raveneik

Hij drinkt zijn blikje leeg en verfrommelt het met één hand.Verdomme, dat was de laatste. Burp … En nou nog wat te neuken.Hij gluurt tussen de takken naar het fietspad, niemand te zien.Hij ritst zijn ... lees meer..

JOOP EN ARIE
1205

Over 'Joop en Arie'

Met een aanstekelijk enthousiasme en een onverwoestbaar optimisme gebruikten Ton Badhemd en Yvonne Kapteijns-Kuiper de alomtegenwoordige maatschappelijke beperkingen tijdens de coronapandemie om deze ... lees meer..

SOL
1346

Gijs

Ik sta stil voor een etalage om te kijken hoe mijn haar eruit ziet.Ik houd mijn hoofd recht, draai het naar links en rechts en pak met duim en wijsvinger de plukken die langs mijn wangen omlaag vallen... lees meer..

JOOP EN ARIE
1245

Over het ontstaan van 'Joop en Arie'

Ton Badhemd en Yvonne Kapteijns kenden elkaar vóór het schrijven van dit boek alleen van verhalen en reacties die ze plaatsten op het forum van Schrijven Online. Een opdracht over corona – schrijf een... lees meer..

SOL
1457

Martha

De stilte op straat past bij de zondag. Ik zit op een bankje op het plein en zie Gods gemeente aan mij voorbij gaan, ook Gerritsen in zijn rolstoel. Niemand kijkt mijn kant uit. Ik ken ze bij naam en ... lees meer..

JOOP EN ARIE
1204

Inkijk

Joop opent zijn postvak en haalt er de krant, een tijdschrift over schepen en een kaartje uit. Met een brede glimlach herkent hij het handschrift. Fien houdt woord. Benieuwd naar wat ze hem dit keer h... lees meer..

JOOP EN ARIE
1209

Dankwoord

Johanna Müller stond als schrijfcoach onbedoeld aan de wieg van ‘Joop en Arie.’ Zij liet met haar opdracht forumleden van Schrijven Online een warme brief schrijven aan een bewoner van een verzorgings... lees meer..

SOL
1470

Wil je met mij trouwen?

Passagiers stoten elkaar aan. ‘Moet je nou eens kijken, wat romantisch.’Er wordt zelfs geklapt.Enkele jongens bonken op de ramen en roepen: ‘Zoenuh, zoenuh, zoenuh.’Afke kijkt naar de man die, gekniel... lees meer..

Overig
1418

Paul

Rita legt een arm om mijn schouder en laat haar voorhoofd even tegen mijn wang rusten.‘Mam, we moeten gaan. Kom je met ons mee? Je blijft toch wel een hapje eten?’‘Dat is lief, maar zet me maar thuis ... lees meer..

SOL
1471

Alarm

‘Hallo, met de politie?’‘ … ‘‘Ja, met mevrouw Strötmann. U moet snel langskomen, het gaat helemaal mis. Bij hem van hiernaast, op nummer 23.’‘ … ‘‘Op 21, ik woon ernaast. Strötmann, met o-umlaut en du... lees meer..

Overig
1495

Julia

Mijn telefoon gaat en ik kijk op het scherm. Tim? Waarom belt hij mij?In een flits komen herinneringen naar boven. De guitige, blonde krullenkop en zijn vlotte babbel; hij kon een vegetariër nog een g... lees meer..

Overig
1575

Anne

Het begint met vragen, tientallen vragen.Over mijn jeugd, mijn familie, waar ik opgroeide, vriendschappen, schoolloopbaan, werk, en uiteraard mijn seksleven. Mijn eerste ervaringen, masturberen, partn... lees meer..

SOL
1498

Lieve Marianne

Lieve Marianne,  Ik lig heerlijk in de tuin te genieten van het lentezonnetje. De temperatuur is met 19 graden lekker warm voor de tijd van het jaar. Na het douchen heb ik een droog beschuitje gegete... lees meer..

SOL
1525

Uitzicht

  Een harde klap tegen metaal klinkt door de nacht. Het licht van de straatlantaarn flikkert even en gaat dan uit.Daarna zie ik beweging. Iemand sluipt langs de auto van de buurman. lees meer..

SOL
1512

Irene

Ik aarzel; hoe ga ik haar dit nu vertellen? Zou ze niet denken dat ik …Esina neemt mijn hoofd in haar handen, kust me op mijn voorhoofd en kriebelt me achter mijn oren en in mijn nek.‘Zoiets?‘‘Dit is ... lees meer..

SOL
1445

Brief aan mevrouw Weterings

Lieve mevrouw Weterings, Nu we u tijdelijk niet meer kunnen bezoeken, schrijf ik u een briefje.Anders waren we komend weekend even aangewipt om te kijken hoe u het nu maakt. Ton stelde voor dat we u ... lees meer..

120W
1437

Ware liefde

Zij schreeuwt als in doodsnood.Ik laat de theedoek vallen en snel naar de badkamer.‘Schatje, wat is er?’Esina staart met grote ogen naar de spiegel. Haar borsten dansen op het ritme van haar gejaagde ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 40

Recente Artikelen

Archief