Archief

2018

SOL
1766

Gedaan met mijn rust

Knarsend gaat mijn grafkelderdeur open. Een lichte bries beroert de bedompte lucht.Het is weer zo ver. De schele tweeling komt mij halen met hun dodenmaskers op. Ze gieten emmers met groen, traag drui... lees meer..

SOL
1801

Geluk is een herinnering, mevrouw

‘Ach nee toch, komt u nu al weer met de collectebus?’Louise ziet zelden iemand bij haar thuis.Als er gebeld wordt is het meestal voor een collecte.Net als nu.Weer die engerd van de kerk met zijn mooie... lees meer..

55W
1700

Schadeclaim #MeToo

De actrice had haar zinnen op hem gezet. Vond hem het einde, maar hij begon er niet aan. Eén keer had ze hem verleid, op een feestje met veel alcohol. Er was een foto van een piemel tegen haar gezic... lees meer..

SOL
1743

Foute boel!

Als ik naar onze glazen wijs en Koos nog twee van hetzelfde vraag, zie ik Esina bedenkelijk kijken.‘Zou je dat nou wel doen, Ton? Je hebt er al drie op en we moeten zo naar mijn moeder.‘‘Precies, scha... lees meer..

SOL
1845

Doei!

Ik schijn een winnaar te zijn, als ik de verhalen mag geloven. Miljoenen van die dikkopjes zoals ik deden mee aan een zwemwedstrijd in een of andere lauwe, slijmerige substantie. Wie als eerste zijn k... lees meer..

Overig
1730

App

Ik app Julia dat ik onderweg ben en start de auto. Julia en Jaap waren onze overburen, met wie we veel optrokken. We gingen zelfs een paar keer samen op vakantie. Toen Hennie en ik verhuisden naar de... lees meer..

Overig
1772

Ik wou dat ik wist hoe dit afliep

Fluitend loop ik door de stille stad.Deze avond is er een om in te lijsten! Onlangs ontmoette toevallig ik een klasgenootje uit de jaren tachtig. We maakten een lunchafspraak. En toen was daar vanavo... lees meer..

Overig
1779

Zingen

'Dag meneer Badhemd, bent u er weer? Hallo!'Zachte tikjes op mijn wang.Als ik mijn ogen open lacht een verpleegster mij toe.'Dag meneer Badhemd, hoe gaat het met u?'Ik knik maar.'U ligt op de afdeling lees meer..

Overig
1772

Autorit

‘Mooie auto, Ton.’‘Dank je, Deerntje.‘‘Fijn dat ik mag meerijden, scheelt me een hoop reistijd.’‘Och, ‘t is geen moeite, hoor. Ik hoefde maar een klein stukje om.’ ‘Kijk uit! Die fietser ziet jou nie... lees meer..

Overig
1690

Workshop 'Spreken in het openbaar'

De gastspreker laat ons enkele minuten in stilte met gesloten ogen terugdenken aan een verschrikkelijke ervaring uit ons leven. Hij zal ondertussen willekeurig drie deelnemers een tikje op de schouder... lees meer..

SOL
1747

Bloedrode pumps

Ik schrik wakker. Een hand knijpt mijn keel dicht terwijl een andere hand het dekbed van mij afgrist. Donkere, uitdrukkingloze ogen, vlak boven mij. Knieën drukken mijn dijen tegen het matras en uit e... lees meer..

SOL
1868

Over!

Mijn ogen wijd opengesperd of gesloten, het maakt niet uit.Is het inktzwart wat ik zie, bloedrood of vaalgrijs? Ik zie geen verschil. Maar het boeit me ook niet.Ik zie toch niets, helemaal niets.De st... lees meer..

SOL
1801

Foto

Als ik bij een lantaarnpaal het pamflet sta te lezen, word ik aangesproken door een man die zijn hond uitlaat.‘Hè, bent u dat echt? Ja sorry hoor, maar ik vind het nogal vreemd, u staat hier gewoon na... lees meer..

SOL
1843

Stagiaire

Josie wordt naar de archiefkelder gestuurd om de map met zoekgeraakte documenten op te sporen. Met deze hitte vindt Josie dit een fijne opdracht. Zij had al eerder gemerkt dat het daar lekker koel is.... lees meer..

120W
1784

Beschadigd

Anna sjokt over straat langs gevels en tuinen.Zij sleurt een boodschappentrolley achter zich aan.Een thuis heeft zij niet. Niet meer.Ooit is het heel erg misgegaan. Zomervakantie 1973.Angeline is ove... lees meer..

SOL
1894

IJskoud

‘WHAAAAAA!!’Ik gniffel. Iedere keer weer die reactie.Hoe flauw ook, als Esina telkens zo reageert kan ik de verleiding niet weerstaan.‘Ton, káppen nou! Ik sta te vernikkelen, eikel!’ Even later loopt... lees meer..

Poëzie
1776

Geile eenden

Ontluikend groenLente in zichtEenden die luid hun baltsroep doenIn het prille ochtendlicht Het zou mij pas echt behagenAls die geilkwakers elkaar in stilte bejagen... lees meer..

SOL
1840

Wollewei

Het uitzicht op mijn directe omgeving boeit me al jaren niet meer.Altijd hetzelfde. Schapen, gras en heide. Plus een kleine jongen, die op een koperen toeter blaast. En, als je goed kijkt, insecten en... lees meer..

SOL
1874

Vriendengroep

Gearmd en met beide benen op de grond staan wij in een kring.Wij zingen het lied dat ons bindt en kunnen de hele wereld aan. Na dat fatale ongeval staan wij weer gearmd, verbonden met elkaar.Nu op de... lees meer..

SOL
1788

De Maassluise koster Suijckerbuijck uit zijn frustratie

Uiteraard staan de luiste stuurlui aan wal!Gewoon stuitend hoe weinig zuinig zij commentaar geven als ik me duidelijk uitsloof om iedereen op te roepen naar het Heilige Kruisgebouw te komen.Dat vind i... lees meer..

Poëzie
1778

Tanka-drieluik

Stadstanka Uit de zijstraat schieteen wagen met blauw zwaailichten met sirene.Ik schrik me echt te pletteren weet nog net te remmen.   Tuintanka Op je bolle rugeen oranje-rode glansmet zwarte stip... lees meer..

Poëzie
1845

Tanga-tanka

Tanga of G-string;een bandje om haar middelmet een lapje stof.Esina die zo poseert,brengt meteen mijn hoofd op hol!   De opdracht luidde; maak een Tanka. Een tanka is een gedichtsvorm, bestaande ... lees meer..

SOL
1814

Ware liefde

‘Hé Ed, vergeet je straks niet je lenskapje eraf te doen?’Ed kan er niet om lachen, kijkt me gespannen aan. Het is zijn eerste huwelijksreportage. De trouwauto rijdt voor, een mooie antieke Citroën T... lees meer..

120W
1863

Bonje

Bonje hadden we.Onuitgesproken irritaties en verkeerd begrepen woorden.Meestal zijn die de volgende dag vergeten.Deze keer bleef het doorzeuren; elkaar ontwijken, reageren met gesnauw en vuile blikken... lees meer..

55W
1844

Zelfbeheersing

Ik kan de slaap niet vatten. Mijn hand verdwijnt onder het dekbed. Ik houd me in, vervloek mijn neiging het toch te doen. ‘Doe het nou niet!’ fluister ik hardop. Maar ik lach mezelf uit; ‘A man’s ... lees meer..

55W
1817

Mijn schoonheidsideaal

Maandagochtend voelde ik iets prikkelen op mijn neus. Ik wreef er zachtjes over, keek in de spiegel. Dat werd mijn dagelijks ritueel. Op donderdag vertoonde de rode zwelling een klein wit stipje. O... lees meer..

SOL
1806

Betalingsgeschil

Hij belt aan, zij zegt in de intercom voor wie zij komen.Als de zoemer gaat, duwt hij de deur open en laat haar voor gaan. Eenmaal gezeten voor het bureau van meester Langeraar steekt Frits van wal.‘... lees meer..

120W
1846

Daar gaat mijn handel!

‘Fuck! Fuck! Fuck!’Met tranen in zijn ogen staart Arie naar de grijze haartjes die zijn oogst bedekken. Heel zorgvuldig de aanwijzingen volgend had Arie het nieuwe gewas opgekweekt. Bij de telersvere... lees meer..

SOL
1931

YO!

Reppen YO! Dat is niet mijn ding – MIJN DINGNet zo min als dat ik lekker zingZo denk ik vaak – VAAKJij lult maar raak – RAAKIk mis je melodieAls ik dat zo zie – ZO ZIE! YOOOOO! Zing YOO-YO-YO-YO-YOO!... lees meer..

55W
1815

'Ja, moeder!'

Harrie frunnikt aan zijn donkerbruine spencer. Net zocht hij op wat een mankini is. Hij ziet het contrast tussen hem en zijn alter ego. Toch blijft hij hopen op een relatie. Een spannende relatie me... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 44

Recente Artikelen

Archief