Archief

2021

Overig
64

Lunch

‘Schat, je moet nu echt gaan liggen. De dokter heeft je rust voorgeschreven en ik voel me verantwoordelijk. Dat snap je toch wel?’In haar ogen bespeur ik geen greintje van die verantwoordelijkheid. Ze... lees meer..

SOL
253

Dit geloof je vast niet ...

Mijn favoriete bankje is vrij en ik ga erop zitten.De zon heeft de wolken verdreven en de aardse, vochtige geur van een plensbui maakt langzaam weer plaats voor die van de bloeiende struiken naast mij... lees meer..

Overig
62

Verlangen

Een man drukt op de STOP-knop en gaat bij de uitgang staan. Bij de halte op het plein steekt hij zijn hand op naar de buschauffeur en stapt uit. Voorovergebogen loopt hij de straat links van hem in. Z... lees meer..

SOL
264

Vijfenzeventig-drie, vijfenzeventig-vier

Voor de supermarkt staat een man in smoezelige kleren het Straatnieuws te verkopen.Deze verkopers staan hier vaker, ik koop weleens een krantje bij ze. Ik heb met hen te doen; anders dan de meeste men... lees meer..

SOL
292

In het bos

Het loopt tegen etenstijd en we zoeken een geschikte plaats voor ons bivak. Het is hartje zomer, zoals ieder jaar gaan we een weekendje overleven in een bos.Esina wijst naar een plek verderop.‘Dat lij... lees meer..

SOL
309

Vondst

Op het strand zie ik vaak van alles liggen, vrijwel altijd waardeloos afval.Wat ik vandaag tegenkom, beneemt mij mijn adem. Mijn hart slaat een paar slagen over, ik weet niet hoe ik het heb. Ik onderd... lees meer..

SOL
293

Spin Simon

Gisteravond zocht ik mijn toevlucht buiten het ledikant. Het was weekend, beter zoek ik dan een veilig heenkomen. Wat gaan die mensen te keer, zeg! Stilliggen is er niet bij, het bed schudt dat ik er ... lees meer..

SOL
275

Da da pa-pa

Een zondagochtend in de zomer. Zonnestralen zoeken hun weg door de gordijnen heen, waardoor in onze slaapkamer een aangename ochtendschemering heerst. Nadat Esina wakker werd, legde ze haar hoofd op ... lees meer..

SOL
288

Herstel

Jarenlang had ik trouwe vrienden.Freddy kwam dagelijks al vroeg en bleef de hele dag. Hij was nogal nadrukkelijk aanwezig, bijna massaal, zou je kunnen zeggen. Een simpele jongen, een beetje volks. Hi... lees meer..

Resultaten 1 - 9 van 9

Recente Artikelen

Archief