Archief

2021

SOL
935

Voor eeuwig samen

Gerrit Luitink is deze laatste keer liever alleen.Hij schuift een stoel opzij om met zijn rollator naast zijn Rietje te kunnen staan.Herinneringen spelen door zijn hoofd.Hij ziet zijn buurmeisje weer ... lees meer..

SOL
930

Stagiaire (2)

Patrick klopt en loopt de kamer van de oude dame binnen. Mevrouw Davies ligt nog in bed. Hij gaat naast haar staan en strijkt over haar hand.‘Good morning, Sunshine. Heeft u lekker geslapen, mrs. D.?’... lees meer..

Overig
964

Geluk

Gewichtloos zweef ik in het donker, leeg en oneindig moe.Hoor ik gefluister?Een hand strijkt over mijn haar en streelt mijn wang.Een zuchtje warme adem bij mijn oor. ‘Ton, lieverd, ik ben bij je. Hoor... lees meer..

SOL
900

Het tiende gebod

Na de mis komen ooms en tantes op visite. Moeder wil pronken met haar zoon die op het grootseminarie zit en nu een weekend thuis is.Als het bezoek is vertrokken ga ik op mijn kamer boven studeren. Ik ... lees meer..

Overig
864

Ontmoeting

Op mijn boswandelingen met Hector loopt hij zijn neus achterna en laat overal zijn geurvlag achter. Mijn favoriete plek is een zandpad langs het dichtbegroeide gedeelte van het bos. Naast het pad lich... lees meer..

SOL
1191

Dit geloof je vast niet ...

Mijn favoriete bankje is vrij en ik ga erop zitten.De zon heeft de wolken verdreven en de aardse, vochtige geur van een plensbui maakt langzaam weer plaats voor die van de bloeiende struiken naast mij... lees meer..

Overig
932

Verlangen

Een man drukt op de STOP-knop en gaat bij de uitgang staan. Bij de halte op het plein steekt hij zijn hand op naar de buschauffeur en stapt uit. Voorovergebogen loopt hij de straat links van hem in. Z... lees meer..

SOL
1159

Vijfenzeventig-drie, vijfenzeventig-vier

Voor de supermarkt staat een man in smoezelige kleren het Straatnieuws te verkopen.Deze verkopers staan hier vaker, ik koop weleens een krantje bij ze. Ik heb met hen te doen; anders dan de meeste men... lees meer..

SOL
1150

In het bos

Het loopt tegen etenstijd en we zoeken een geschikte plaats voor ons bivak. Het is hartje zomer, zoals ieder jaar gaan we een weekendje overleven in een bos.Esina wijst naar een plek verderop.‘Dat lij... lees meer..

SOL
1165

Vondst

Op het strand zie ik vaak van alles liggen, vrijwel altijd waardeloos afval.Wat ik vandaag tegenkom, beneemt mij mijn adem. Mijn hart slaat een paar slagen over, ik weet niet hoe ik het heb. Ik onderd... lees meer..

SOL
1161

Spin Simon

Gisteravond zocht ik mijn toevlucht buiten het ledikant. Het was weekend, beter zoek ik dan een veilig heenkomen. Wat gaan die mensen te keer, zeg! Stilliggen is er niet bij, het bed schudt dat ik er ... lees meer..

SOL
1156

Da da pa-pa

Een zondagochtend in de zomer. Zonnestralen zoeken hun weg door de gordijnen heen, waardoor in onze slaapkamer een aangename ochtendschemering heerst. Nadat Esina wakker werd, legde ze haar hoofd op ... lees meer..

SOL
1150

Herstel

Jarenlang had ik trouwe vrienden.Freddy kwam dagelijks al vroeg en bleef de hele dag. Hij was nogal nadrukkelijk aanwezig, bijna massaal, zou je kunnen zeggen. Een simpele jongen, een beetje volks. Hi... lees meer..

Resultaten 1 - 13 van 13

Recente Artikelen

Archief