Archief

2020

SOL
16

Zoon

Papa duwt mij keihard voor zich uit.Ik zit voorovergebogen op mijn knieën.Het karretje dat hij heeft gemaakt van een paar planken en het onderstel van een kinderwagen dendert onder mij over de stoepte... lees meer..

SOL
144

Camping

Half twaalf. Gert komt zijn tentje uit en gaat de voortent van zijn ouders binnen. O, ze zijn er niet. Zeker boodschappen doen of zo.Op het aanrecht in de caravan ligt een briefje. Gert, we zijn naar... lees meer..

SOL
144

Spijt

Mijn Dolf was gewoonweg super!Zijn liefde voor mij was grenzeloos. Hij gaf me altijd attenties en strooide met complimentjes. Hij was mijn prins op het witte paard.Na ons eerste afspraakje bracht hij ... lees meer..

SOL
188

Tot de dood ons scheidt

Ik loop naar de portiersloge. Ik moet het toch proberen. Al is het maar voor één keer.‘Petrus, ik wil je wat vragen.’‘Wat is er, mijn kind?’‘Ik zou graag terug willen, voor heel even.’‘Waarom zou je d... lees meer..

SOL
206

Pijn

Iedereen wil me hebben, vasthouden.Er wordt aan me getrokken, van twee kanten.Er wordt om me gevochten.Ze gooien met me. Gelukkig heb ik meestal een zachte landing. In de kussens van de bank of iemand... lees meer..

Overig
224

Raveneik

Hij drinkt zijn blikje leeg en verfrommelt het met één hand.Verdomme, dat was de laatste. Burp … En nou nog wat te neuken.Hij gluurt tussen de takken naar het fietspad, niemand te zien.Hij ritst zijn ... lees meer..

JOOP EN ARIE
188

Romantiek

Romantiek is van alle leeftijden, maar soms is het fijn als een helpende hand wordt toegestoken.   Fien zit een beetje te spelen met haar eten. Hij merkt dat ze er niet helemaal bij is met haar geda... lees meer..

SOL
193

Gijs

Ik sta stil voor een etalage om te kijken hoe mijn haar eruit ziet.Ik houd mijn hoofd recht, draai het naar links en rechts en pak met duim en wijsvinger de plukken die langs mijn wangen omlaag vallen... lees meer..

JOOP EN ARIE
210

Opstand!

Een ware opstand in het verzorgingstehuis. De bewoners laten zich hun happy hour niet zomaar ontzeggen. ‘Ik zal u vertellen wat we aan het doen zijn, zuster Serpent,’ zegt Joop, aangemoedigd door de... lees meer..

SOL
252

Martha

De stilte op straat past bij de zondag. Ik zit op een bankje op het plein en zie Gods gemeente aan mij voorbij gaan, ook Gerritsen in zijn rolstoel. Niemand kijkt mijn kant uit. Ik ken ze bij naam en ... lees meer..

JOOP EN ARIE
216

Zuster Marianne

De relatie met de verzorging is niet altijd even vriendschappelijk   Als Arie de fles pakt, wordt er op de deur geklopt en het volgende moment staat zuster Marianne in de kamer. ‘Wat zullen we nou k... lees meer..

JOOP EN ARIE
226

Maak kennis met ... part 2

Behalve de hoofdpersonen Joop en Arie komen we regelmatig twee familieleden van hen tegen en twee verzorgenden. Fien is het nichtje van ome Joop, Ton de zoon van Arie.   Bij De Schemering worden Fie... lees meer..

SOL
253

Wil je met mij trouwen?

Passagiers stoten elkaar aan. ‘Moet je nou eens kijken, wat romantisch.’Er wordt zelfs geklapt.Enkele jongens bonken op de ramen en roepen: ‘Zoenuh, zoenuh, zoenuh.’Afke kijkt naar de man die, gekniel... lees meer..

Overig
150

Paul

Rita legt een arm om mijn schouder en laat haar voorhoofd even tegen mijn wang rusten.‘Mam, we moeten gaan. Kom je met ons mee? Je blijft toch wel een hapje eten?’‘Dat is lief, maar zet me maar thuis ... lees meer..

JOOP EN ARIE
250

Maak kennis met de hoofdpersonen

Maak kennis met de hoofdpersonen Joop en Arie. Ze zien elkaar dagelijks en kunnen het dan ook goed met elkaar vinden.   Als Arie zich omdraait om weer naar zijn eigen kamer terug te gaan, ziet hij J... lees meer..

JOOP EN ARIE
260

Antwoord van Ome Joop

Hoi Fientje, wat leuk om een kaart van jou te krijgen. Het is dan wel niet zo leuk als hier samen met jou koffie te drinken en gezellig te babbelen, maar dat gaan we vast en zeker snel inhalen.Goh, d... lees meer..

JOOP EN ARIE
247

Brief aan Ome Joop

Hoi ome Joop, Hoe gaat het? Ik baal ervan dat ik je nu niet op kan zoeken. Je behoort tot de risicogroep, zeiden ze bij de receptie. Het is beter dat je zo min mogelijk bezoek krijgt. Nee, daar wordt... lees meer..

JOOP EN ARIE
249

Joop en Arie

Wij, Fief en Ton Badhemd, zijn allebei lid van het schrijversforum Schrijven Online. Daar schrijven wij stukjes naar aanleiding van wekelijkse opdrachten van schrijfcoaches.Op de geplaatste stukjes on... lees meer..

SOL
245

Alarm

‘Hallo, met de politie?’‘ … ‘‘Ja, met mevrouw Strötmann. U moet snel langskomen, het gaat helemaal mis. Bij hem van hiernaast, op nummer 23.’‘ … ‘‘Op 21, ik woon ernaast. Strötmann, met o-umlaut en du... lees meer..

Overig
227

Julia

Mijn telefoon gaat en ik kijk op het scherm. Tim? Waarom belt hij mij?In een flits komen herinneringen naar boven. De guitige, blonde krullenkop en zijn vlotte babbel; hij kon een vegetariër nog een g... lees meer..

Overig
290

Anne

Het begint met vragen, tientallen vragen.Over mijn jeugd, mijn familie, waar ik opgroeide, vriendschappen, schoolloopbaan, werk, en uiteraard mijn seksleven. Mijn eerste ervaringen, masturberen, partn... lees meer..

SOL
298

Lieve Marianne

Lieve Marianne,  Ik lig heerlijk in de tuin te genieten van het lentezonnetje. De temperatuur is met 19 graden lekker warm voor de tijd van het jaar. Na het douchen heb ik een droog beschuitje gegete... lees meer..

SOL
290

Uitzicht

  Een harde klap tegen metaal klinkt door de nacht. Het licht van de straatlantaarn flikkert even en gaat dan uit.Daarna zie ik beweging. Iemand sluipt langs de auto van de buurman. lees meer..

SOL
287

Irene

Ik aarzel; hoe ga ik haar dit nu vertellen? Zou ze niet denken dat ik …Esina neemt mijn hoofd in haar handen, kust me op mijn voorhoofd en kriebelt me achter mijn oren en in mijn nek.‘Zoiets?‘‘Dit is ... lees meer..

SOL
284

Brief aan mevrouw Weterings

Lieve mevrouw Weterings, Nu we u tijdelijk niet meer kunnen bezoeken, schrijf ik u een briefje.Anders waren we komend weekend even aangewipt om te kijken hoe u het nu maakt. Ton stelde voor dat we u ... lees meer..

120W
289

Ware liefde

Zij schreeuwt als in doodsnood.Ik laat de theedoek vallen en snel naar de badkamer.‘Schatje, wat is er?’Esina staart met grote ogen naar de spiegel. Haar borsten dansen op het ritme van haar gejaagde ... lees meer..

SOL
296

Maandagochtend 9 maart 2020 06.30 u.

Hoi Alter, daar ben ik weer.Zaterdag met moeder boodschappen gedaan en samen gegeten. Genoten van haar ouderwets lekkere prakkie. Weer eens wat anders dan die opgeprikte dinertjes met belangrijke mens... lees meer..

120W
318

Verjaardagscadeautje kopen

‘Mijn nichtje wordt morgen acht en ze is gek op lezen en dieren. Heeft u daar iets voor?‘ ‘Er is net een nieuwe serie verschenen met verhalen en gedichtjes over allerlei dieren. Ook mooi geïllustreer... lees meer..

120W
319

Want je schrijft het altijd met een Hoofdletter

Urgentie was haar deel. Potten en pannen. De rapen gaar, wie eet ze nog?Trek je chokeknop helemaal uit. En je onderbroek, of nee, liever niet.Wanneer pierlala verdwijnt.Het zo koud hebben is geen leve... lees meer..

120W
289

Conflict beslecht?

Generaties lang is er recht van overpad om van de boerderij van Haitjema naar het weiland te komen, dwars door de boomgaard van Kolders.Haitjema stopt met boeren en wil op de wei een boerencamping ves... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 36

Recente Artikelen

Archief