Archief

Maart 2018

SOL
1919

Vriendengroep

Gearmd en met beide benen op de grond staan wij in een kring.Wij zingen het lied dat ons bindt en kunnen de hele wereld aan. Na dat fatale ongeval staan wij weer gearmd, verbonden met elkaar.Nu op de... lees meer..

SOL
1829

De Maassluise koster Suijckerbuijck uit zijn frustratie

Uiteraard staan de luiste stuurlui aan wal!Gewoon stuitend hoe weinig zuinig zij commentaar geven als ik me duidelijk uitsloof om iedereen op te roepen naar het Heilige Kruisgebouw te komen.Dat vind i... lees meer..

Poëzie
1830

Tanka-drieluik

Stadstanka Uit de zijstraat schieteen wagen met blauw zwaailichten met sirene.Ik schrik me echt te pletteren weet nog net te remmen.   Tuintanka Op je bolle rugeen oranje-rode glansmet zwarte stip... lees meer..

Poëzie
1895

Tanga-tanka

Tanga of G-string;een bandje om haar middelmet een lapje stof.Esina die zo poseert,brengt meteen mijn hoofd op hol!   De opdracht luidde; maak een Tanka. Een tanka is een gedichtsvorm, bestaande ... lees meer..

SOL
1855

Ware liefde

‘Hé Ed, vergeet je straks niet je lenskapje eraf te doen?’Ed kan er niet om lachen, kijkt me gespannen aan. Het is zijn eerste huwelijksreportage. De trouwauto rijdt voor, een mooie antieke Citroën T... lees meer..

120W
1906

Bonje

Bonje hadden we.Onuitgesproken irritaties en verkeerd begrepen woorden.Meestal zijn die de volgende dag vergeten.Deze keer bleef het doorzeuren; elkaar ontwijken, reageren met gesnauw en vuile blikken... lees meer..

55W
1893

Zelfbeheersing

Ik kan de slaap niet vatten. Mijn hand verdwijnt onder het dekbed. Ik houd me in, vervloek mijn neiging het toch te doen. ‘Doe het nou niet!’ fluister ik hardop. Maar ik lach mezelf uit; ‘A man’s ... lees meer..

55W
1864

Mijn schoonheidsideaal

Maandagochtend voelde ik iets prikkelen op mijn neus. Ik wreef er zachtjes over, keek in de spiegel. Dat werd mijn dagelijks ritueel. Op donderdag vertoonde de rode zwelling een klein wit stipje. O... lees meer..

Resultaten 1 - 8 van 8

Recente Artikelen

Archief