Archief

Juni 2017

Overig
1897

Kopje koffie

Al bijna dertig is hij nu. Het leven heeft hem nog maar weinig bijzonders gebracht, sombert hij al roerend in zijn koffie. Maar vandaag zou dat veranderen! Adriaan zit in de stationsrestauratie van de... lees meer..

SOL
1919

Hunk

Na haar werk schiet Sandra nog snel de supermarkt in voor een kant-en-klaar-maaltijd. Sinds zij Yoram in het vizier heeft, besteedt zij al haar vrije tijd eraan zijn doen en laten te achterhalen. Van... lees meer..

120W
1856

Nieuwe collega

Psycholoog Koos werkt op een PAAZ. Zijn kamer is vlak bij de ingang waar potige broeders regelmatig nieuwe patiënten, ingesnoerd en wel, afleveren met hun witte busje. Koos spreekt die collega’s welee... lees meer..

120W
1870

Medisch Centrum (4)

Wekenlang ligt de oproep te wachten. Uiterlijk vandaag moet ik bloed laten prikken. Aanvankelijk negeerde ik die oproep, tot Esina hem vond en erover begon. Zij had mij snel door; ik kan niet tegen in... lees meer..

120W
1907

Medisch Centrum (3)

Kwart over vier. Ik bel aan bij het Medisch Centrum. De deur opent automatisch. Door de schaarsverlichte gang loop ik naar dezelfde behandelruimte als die ochtend. De deur staat op een kier, ik ga naa... lees meer..

120W
1898

Medisch Centrum (2)

‘Met Badhemd.‘  ‘Goedemiddag, meneer Badhemd. U spreekt met Corina Drees van het Medisch Centrum. U was hier vanochtend om bloed te laten prikken. Helaas is er daarna iets mis gegaan.’  ‘O jeetje, w... lees meer..

120W
1869

Medisch Centrum (1)

‘Goedemorgen zuster, eh… ik zeg maar meteen dat ik niet zo gek ben op naalden en injectiespuiten. Ik zal natuurlijk niet gaan slaan of zo, maar ik ben nogal panisch.’  ‘Dat geeft niets hoor, meneer B... lees meer..

SOL
1972

Zonnewende

Bvagl en Sompl hebben lang uitgekeken naar het duivelsfeest van 2017.  Traditioneel begint dat feest precies op de noentijd van de langste dag van het jaar. Starnakel nakend verzamelen zich dan de fe... lees meer..

120W
1945

Tegoed

Bertus loopt het bankfiliaal binnen. In een gescheurde boodschappentas draagt hij zijn leven met zich mee. Zijn ooit gedistingeerde voorkomen mist al jaren de soigné die in zijn kringen gebruikelijk... lees meer..

120W
1906

Consult

De man meldt zich fluisterend bij de assistente. ‘Ja, dit is mijn eerste afspraak met dr. Gaastra. Ik heb een verwijsbriefje van de kliniek. En dit is mijn pasje van de ziektekostenverzekeraar. Alst lees meer..

SOL
2024

Oude rocker

Langzaam doe ik mijn ogen open. Licht, fel licht. Gedempt geluid van een motor, stemmen uit een mobilofoon, piepjes van apparaten, vage verkeersgeluiden die aanzwellen en wegsterven. Donkere ogen kijk... lees meer..

Poëzie
1878

Look around - tweeluik

Look around (1)   Ik zit als van steen Drukte om mij heen Waar gaan ze naartoe Ben dat jagen zo moe   Gassen, rijwind, gebrom Gejacht en getoeter alom Zwart asfalt, lijnen van wit Daar waar ik te ... lees meer..

120W
1905

Exoot

Amateurkok Arie Vrolijk uit Scheveningen maakt het liefst visgerechten. Verse vis haalt hij rechtstreeks bij vissers in de haven. Ze kennen Arie’s passie voor koken. Zo af en toe stoppen ze hem een ex... lees meer..

55W
1892

Verkering?

Hij ziet haar vaak op skype. Ze babbelen over het weer en nog meer. Hij denkt ‘wat een lekker ding! Die wil ik zoenen en zo.’ Hij maakt haar een mooi gedicht, over blauwe ogen, liefde en verlangen. Da... lees meer..

Resultaten 1 - 14 van 14

Recente Artikelen

Archief