Archief

Mei 2017

120W
1954

G-woord

‘We schakelen over naar politiek verslaggever Ron Fresen in Den Haag, voor extra nieuws.’  ‘Ja Dionne, opmerkelijk nieuws uit Den Haag. Vanmiddag heeft de Partij voor de Dieren een populair oer-Holla... lees meer..

SOL
1872

Badhemd-monoloog

‘Je kan mijn rug op, stelletje non-valeurs! Tuig van de richel, afgedankt gajes! Hier op staatskosten je tijd en die van ons verdoen met jennen, dealen en elkaar overhoop steken, en ons treiteren en b... lees meer..

120W
1988

Vacature

UWV, vacaturenummer 20170516-120W/20  Multinational zoekt instructrices (v)  Wij vragen: • Enthousiaste, zelfstandige instructrices om onze geavanceerde producten aan de vrouw te brengen. • Daartoe ... lees meer..

SOL
1982

Uitval

‘Goedemorgen meneer Badhemd, ik ben Monica Hartjens, uroloog. U weet misschien nog dat u hier gisteravond bent binnengebracht. U was bewusteloos geraakt en uw huisarts heeft u toen voor nader onderzoe... lees meer..

120W
1978

Sociëteit

Roderick; ‘Hé lullo, nog geneuqt deze week? Hier, we nemen nog een bierj.’  Hendrik-Joost; ‘Tuurlijk, ouwe, wat dacht jij dan. Moet wel mijn conditie op peil houden. Jij dan?’  Roderick; ‘Zeg kerel,... lees meer..

120W
1913

Cursus

Esina vlijt zich tegen Ton aan, die half slaapt.  ‘Pfwoe,’ zucht ze, ‘wat een dag! Conferentieoord op de Veluwe! Managementcursus twee-punt-nul. De naam alleen al. Met zo’n quasi-vlotte juffrouw met ... lees meer..

SOL
1982

Berg

Rugzak, zwaar beladen. Onderop sokken, ondergoed, extra T-shirt en trui, tandpasta, deo en scheerspullen. Extra mesjes mee, want waarom mijn bikinilijn verwaarlozen, daar boven? Wat de rugzak zo zwaar... lees meer..

120W
1950

Deal

Na een ritje op de grote weg, door de polder en het stadscentrum hebben we een goede indruk van de rij-eigenschappen van deze jonge occasion. Schadevrij, weinig kilometers, geblindeerde ramen, goed in... lees meer..

Poëzie
1880

Geen dichter (2)

Ik ben geen dichter Wel opener Ontsluit wel een krat En dat elke avond Dat word ik ooit zat... lees meer..

Poëzie
1888

Geen dichter (1)

Ik ben geen dichter Wel opener Geen moordkuil mijn hart Moet het ook rijmen? Nou vooruit, ik kies 'smart' ... lees meer..

120W
1873

Spandiensten

Je ziet het soms nog op TV, mensen in een rijtuig met een paard ervoor, of meer. Met een zweep, teugels en verbale aansporingen moeten ze dan die beesten vooruit zien te krijgen, of een hoek laten oms... lees meer..

120W
1989

Diagnose

Ik schrik wakker, badend in het zweet. Duisternis en stilte alom. Was het een geluid, een deur die dicht sloeg, een windvlaag die een raam of tuinhekje deed rammelen? Een indringer? Het herhaaldelijk... lees meer..

120W
1909

Perspectief

J zag er goed uit, was voorkomend en overtuigend. Hij pakte je in, genoot van de goede dingen des levens en vertrok met je kapitaal en bezittingen. J wist het zo handig te spelen, dat benadeelden gee... lees meer..

120W
1893

Paniek

‘Snotverdorie, file! Zijn we lekker mee!’ Esina baalt enorm als ze op de A2 tot stilstand komt. Op de achterbank zit Thomas, die bij tante Esina logeert. ‘Thomas moet woensdag nog wel even terug naar ... lees meer..

120W
1908

Bakkie (3)

In een frisse ochtendbries sta ik bij de bushalte. Ik denk terug aan onze ruzie van afgelopen nacht. Tjerk zat niet met zijn onenightstand. Dat had niets met liefde te maken, had-ie gezegd, nee ons hu... lees meer..

120W
1935

Bakkie (2)

De slaap nog in mijn ogen, snel naar de bushalte. Verlaten in de frisse ochtendbries. Nog vier minuten, weet ik, dan toch zo stil? Maar de display zegt nog vierendertig minuten. Shit, natuurlijk; meiv... lees meer..

120W
1915

Bakkie (1)

De slaap nog in mijn ogen, snel naar de bushalte. Verlaten in de frisse ochtendbries. Nog vier minuten, weet ik, dan toch zo stil? Maar de display zegt nog vierendertig minuten. Shit, natuurlijk; mei... lees meer..

Poëzie
1906

Overgehaald (2)

Dichten is niet mijn ding Zoals ik ook liever niet zing Ik moet er toch aan geloven Vooruit, deze dan voor in kleine kring     Een Perzisch kwatrijn is een dichtvorm van 4 regels met als rijmsche... lees meer..

Poëzie
1861

Overgehaald (1)

Wilma poogt mij uit te dagen Door om een kwatrijn te vragen Ik zou dat liever niet doen En dan toch… deze bijdrage     Een Perzisch kwatrijn is een dichtvorm van 4 regels met als rijmschema a-a-... lees meer..

Poëzie
1894

Mandarijn

Smaak van mandarijn, je weet hoe die is Sappig en zoet, toch o zo lekker fris Eigenlijk Chinees, maar toch oranje Ik eet 'm liever dan rauwe vis   Een Perzisch kwatrijn is een dichtvorm van 4 reg... lees meer..

Poëzie
1910

Inspiratie

Dos zei: ‘Al staat de deur maar op een kier, Komen de Perzische kwatrijnen snel naar hier. We hoeven ze dan slechts op te schrijven, Genietend van een potje bier.‘     Een Perzisch kwatrijn is ee... lees meer..

Poëzie
1938

ABBA

Een popgroep uit het verre Zweden Was heel populair, decennia geleden Hun naam vormde geen Perzisch kwatrijn Omdat een b voor de tweede a was gegleden     Een Perzisch kwatrijn is een dichtvorm v... lees meer..

Poëzie
1948

Voorbij

Esina, luister goed naar wat ik je vertel Ik schreef samen met Deerntje verhalen bij SOL En van het een kwam het ander, begrijp je wel? Zo belandden wij uiteindelijk in een hotel     Een Perzisch... lees meer..

Poëzie
1868

Liefde (2)

Naar Denemarken, vraagt Esina, ga je mee? Naar Denemarken? Ton zegt stellig nee. Naar Denemarken, echt niet, schat? Naar Denemarken? Dan niet, OK!     Een Perzisch kwatrijn is een dichtvorm van 4... lees meer..

Poëzie
1899

Liefde (1)

Esina wilde gaan emigreren Was zelfs al Deens aan het leren Maar kon Ton niet achterlaten En sprak: Harken, krijg de kolere!  Een Perzisch kwatrijn is een dichtvorm van 4 regels met als rijmsche... lees meer..

Resultaten 1 - 25 van 25

Recente Artikelen

Archief